Ev Alırken Bilmeniz Gereken 5 Tavsiye

Ev alırken bilmeniz gerek 5 tavsiye konusunu sizler için araştırdık ev alırken bilmemiz gerekenler nelermiş bakalım.

Evin bulunduğu Konumu

Alacağınız evin konumu çok önemlidir. Deprem bölgesinde mi değil mi, İş yerlerine ulaşımı nasıl sağlanır bunları iyice araştırarak ev seçimi yapmalısınız. Bugün insanların en çok aradığı ev tipi iş merkezlerine yakın olanlar çünkü trafik ve zaman kavramlarından tasarruf adına oldukça size fayda sağlayacak bir artıdır. Ulaşım seçeneklerinin yanında, hastane, okul, park gibi yerlere yakın olan bir ev seçerseniz hem eve artı değer katar (ileri de değerlenmesinde ki en önemli unsurlardandır) hem de acil bir durumda hastane gibi yerlere ulaşımda zaman tasarrufu sağlar.

köprü yanında ev

Evin fiyatı

Yine ev satın alırken ev fiyatları konusu da büyük önem arz eder. Evin Fiyatını belirlemek kolay bir işlem değil elbette fakat ekspertiz firmalarının da yaptığı gibi kira ve muadil ev fiyatlarına göre ev değeri belirleme yöntemlerinden yararlanabilirsiniz veya da istenen değer ile piyasa değerini karşılaştırabilirsiniz.

göl kıyısında ev

Ev satın alırken ipotek ve haciz

 gibi sorunlara mahal vermemek için, evin üzerinde ipotek veya haciz kaydı olup olmadığını araştırın: Önemli konulardan birisi de budur, Almak istediğiniz evin haciz kaydı olması durumunda haciz ortadan kaldırılmadığı sürece kredili ya da kredisiz evin tapusunu hiçbir şekilde alamazsınız. İpotek durumunda ise ipoteği kabul ederseniz tapuyu üzerinize almanız mümkün. Fakat banka ipoteği haricinde kurum veya şahıs ipoteği olması durumunda konut kredisi kullanılamaz.

havuzlu ev

Evin boyası ve yalıtım durumu

Rutubeti olup olmadığına bakın

 Yeni konut alırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, çoğu kişinin şikâyet ettiği sorunlardan birisi de evin rutubet almasıdır. Evin boyası yeni yapılmış ise bu durumu anlamak çok ta kolay olmuyor. Bir uzman tarafından evin rutubet alıp almadığını öğrenmeniz iyi olacaktır çünkü rutubet alan evin rutubetini kesmek fazlaca masrafa neden olacaktır.

Renk ve kaplamalar

Bulduğunuz evin rengi konusunda kararsız kaldıysanız yeniden boyama maliyetini veya kaplama malzemesi kullanılmışsa bunun değişim maliyetini hesaplamalısınız.

Evinizin yalıtımı

Evin yalıtımı enerji giderleri konusunda ekstra masraf açacağından yalıtımlı bir evin satın alınması daha ekonomik olacaktır. Hem ayrıca yalıtım masrafı yapmazsınız hem de oturduğunuz süre boyunca tasarruf edersiniz. Ancak yalıtım tipini ve yalıtım malzemesini kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz. Sadece satış amaçlı gelişigüzel yapılmış bir yalıtım sonrasında hem iş açar hem de masrafa sebep olur.

modern mutfak

Apartman düzeni ve komşuluk ilişkileri

 Apartmanın ortak alan yönetiminin iyi olması, komşuluk ilişkilerinin düzenli olması bu evde ki yaşamın kalitesini artırabilir. Bazı durumlarda komşuluk ilişkileri sebebiyle başka bir eve taşınma durumları bile olabiliyor. Komşuluk seçimleri kesinlikle büyük önem taşır. Bu sebeple ev alımına karar vermeden önce iyice araştırarak ve apartman sakinleriyle konuşarak ev seçimi yapmanız size oldukça fayda sağlayacaktır. Bir ev satın alacağınızda “Ev alma komşu al” atasözünü yabana atmayın deriz.

Yaşam kategorisi için tüm konular burada