Amigurumi Nasıl Yapılır?

Evde canımız sıkıldığında yapacak bir şeyler aradığımızda oyalanacağımız el işleri imdadımıza yetişir. Amigurumi böyle zamanlarda kurtarıcımız olacak keyifli ve bir o kadar da işinize yarar bir uğraş. Bu yazımızda Amigurumi nasıl yapılır? Ve teknikleri nelerdir? Konusuna değineceğiz.

Amigurumi nasıl yapılır?

Nasıl yapılır kısmına geçmeden önce Amigurumi nedir? Ona bakalım. Amigurumi uzak doğu kökenli bir kelime. Bizde örgü işi tığ işi gibi kullanılan terimler orada Ami olarak geçiyor. Aynı şekilde puf bebek, pufidik oyuncak diye nitelendirdiğimiz nesnelere de Nuigurumi diyorlar. Amigurumi bu iki ismin birleşiminden meydana gelmiş türetilmiş bir isim. Şimdi Amigurumi nasıl yapılır? kısmına geçebiliriz. 

En Güzel Amigurumi Teknikler 

Oyuncak yapmayı düşünüyorsak ip olarak özellikle sağlıklı ürünler kullanmaya özen gösterelim. Obje, süs eşyası gibi şeyler için naylon katkılı ipler kullanmanızda sakınca yok. Bir de elinize ve örgünüze uygun örgü tığı gerekli.

Örgünüzü rahat yapmak ve yaptığınız örgünün sıkılığını kontrol altında tutabilmek için tutuş çok önemlidir. İpimizi sol elle, serçe ve yüzük parmağı üzerinden geçirip orta ve işaret parmağı arasından geçirdikten sonra işaret ve başparmak ile tutuyoruz. Tığımız sağ elimizde ve en rahat örgü yapabileceğiniz şekilde tutuşunuzu kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu kalem tutuşu veya çorap örgüsü tutuşu şeklinde olabilir.

Amugurimi Nasıl örülür? 

Amigurumi örmeye karar verdik ve malzemelerimiz hazırsa ilk iş olarak sihirli halka örgümüzü yapmalıyız. Parmağımıza doladığımız ipin içinden tığımızı geçirerek sık iğne tekniğini uyguluyoruz. Sık iğne işimizi bitirince ipin fazlasını çekerek sıkıştırıp oluşacak boşlukları önlüyoruz.

Sık iğneleri arttırarak istediğimiz boyuta getiriyoruz. Ardından bir ilmeğe 2 bir ilmeğe 2 sık iğne uygulayarak devam ediyoruz.

Bu işlemleri istediğimiz boya gelene kadar tekrarlıyoruz. Ardından sık eksiltme yaparak örgümüzü tamamlıyoruz.

Amigurumi ile neler yapılır?

Amigurumi ile her türlü oyuncağı yapmanız mümkün. Veya evinizde süsleme amaçlı çeşitli objeler örebilir ve istediğiniz dolgu maddesini kullanarak örgünüze 3 boyutlu bir görüntü kazandırabilirsiniz.

Amigurumi yapmak zor mudur?

Amigurumi örgü tekniklerini bilen herkes için gayet kolay ve çabuk bitirilen bir örgü işlemi. Sizde evinizde, işinizde boş kaldığınız her yerde Amigurumi yapabilirsiniz. Amigurumi nasıl yapılır konusunda anlatacaklarımız bu kadar, umarız yararlı olmuşuzdur.

Boş vakitlerinde yemek yapmayı sevenler için bir birinden özel yemek tariflerimiz burada.

Yaşam kategorisi için tüm konular burada